MICHAEL IONGBLOED

Geeft lessen: klassiek ballet en modern

In 2007 is Michael afgestudeerd als professioneel, klassieke danser aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Na zijn opleiding kreeg hij een contract aangeboden bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, maar hij besliste om zijn horizon te verruimen. Intussen werkte hij de afgelopen jaren als freelance danser en/of choreograaf voor verschillende evenementen, artiesten, videoclips workshops en musicals in zowel binnen als buitenland. Michael Longbloed In 2009 heeft Michael deelgenomen aan het vtm-programma So You Think You Can Dance. Hij kreeg de kans om met verschillende topchoreografen samen te werken en probeerde zoveel mogelijk mensen thuis te overtuigen met zijn talent. Michael geraakte uiteindelijk in de finale van het programma.

Hij was te zien in (inter)nationale dansproducties zoals Notre Dame de Paris (Belgie en Milaan), My Fair Lady, Life In Motion (Keulen).. En in TV-programma's zoals The Voice van Vlaanderen, Op zoek naar Domino, De Vlaamse 10, Met één naar 2012, Benelux Next Topmodel..

Hij werkt nu verder aan zijn carrière als veelzijdig, all-round danser en heeft ook een stevige reputatie als choreograaf en lesgever opgebouwd. Zo mocht hij oa tijdens zowel de halve finale als de finale van het vtm-programma Sterren op de Dansvloer een choreografie maken en is hij een veel gevraagde leerkracht voor workshops.